diumenge, 27 de desembre del 2009

Hui, a Murla

Hui he anat per primera vegada a vore una partida al trinquet de Murla. Ens havia convidat l’amic Josep À. Mas, gran aficionat a la pilota, sobretot en la modalitat d’escala i corda. El cartell anunciava un enfrontament prometedor entre blaus (Núñez, Fèlix i Santi) i rojos (Genovés II, Salva i Natxo), en la modalitat esmentada, i dins del Circuit Bancaixa. I no ens ha decebut en absolut, la partida. Ans al contrari, ha estat un gran encontre, molt igualat; un estira i arronsa que no s’ha bescantat pels rojos fins quasi el darrer instant. Al principi, pareixia que els blaus, més compenetrats com a equip, s’endurien la victòria. Però no ha estat així. Els rojos han trencat el traure dels blaus i, tot i que els blaus s’han refet, trencant al seu torn el traure dels rojos, novament Genovés II i companyia han empatat a 55 i s’han posat en situació de guanyar l’enfrontament, perquè tenien el traure al seu poder. I, efectivament, ha estat així. Cal dir que Genovés II ha pres la iniciativa en els últims jocs i això ha estat el detonant decisiu que ha permés que guanyaren els rojos. Dues hores de partidassa a Murla. Un matí de Nadal memorable.

2 comentaris:

Paco Cerdà ha dit...

Gran cronista d'una partida que Puri i jo ens vam perdre per estar fora de viatge. Gràcies per la informació i moltes gràcies pels teus comentaris exagerats (producte de la passió) sobre el nostre llibre.

De veritat, és un honor per a
nosaltres que algú que barreja els mons de la pilota i la cultura es fixe tan detingudament en el nostre humil treball.

Gràcies, Juli, i que el teu fill continue pegant-li de calent, que això és el més important. I si el portes de peregrinatge a la meca de la pilota (Genovés, el meu poble), a una cervesseta estàs convidat.

Una abraçada!

Juli Capilla ha dit...

Gràcies, Paco, per l'oferiment i per les felicitacions. És a vosaltres, però, als qui cal felicitar pel vostre encomiable i meritori treball. La pilota és una de les essències de la idiosincràsia valenciana, i cal preservar-la com un tresor molt preat.

Va de bo!