dissabte, 12 de desembre del 2009

La pilota i el valencià

“Home, tu pots vore la pervivència del valencià com a base per a la conservació de la pilota, o bé pots vore com a condició principal la pervivència de la consciència nacional valenciana. Des del moment en què perdes la consciència nacional, perdràs la llengua, i quan perdes la llengua, perdràs tots els components tradicionals, com la pilota. Tot forma part d’un element comú. Mentre tu mantingues la consciència de poble, mantindràs les tradicions. Però si perds la consciència, els elements tradicionals aniran perdent-se”

Frederic Llopis i Bauset
(Paco Cerdà i Purificació Mascarell: La revolució va de bo!, PUV, València, 2009.

5 comentaris:

Ricard ha dit...

Mira que menut és el món... recordes quan et vaig presentar (virtualment) a Puri?

Ara recomanes tu el seu llibre.

Aquestes coses són genials..

Puri ha dit...

Hola Ricard! Sí, la veritat és que no fem altra cosa que presentar-nos, tu a mi i jo a tu, persones "de categoria", que diuen al Genovés, ;)

Hola Juli! Xe, moltes gràcies per la citació al llibre, i per escollir precisament aquesta cita de Frederic, que a mi també m'encanta, no es pot dir millor. Vas rebre bé el mail que et vaig enviar ahir? és que últimament em falla el hotmail... Ale, bon diumenge, i a seguir el Circuit Bancaixa, que està posant-se interessant.

Besos!

Juli Capilla ha dit...

Hola, Ricard. Sí, el món és un mocador, com se sol dir. El llibre de Puri Mascarell i Paco Cerdà és genial.

Puri, sí que el vaig rebre. Em pareix molt interessant la teua proposta, però he d'exposar-la al consell de redacció. Ja et dirá alguna cosa en el seu moment, val?
Compte amb tu també per a possibles ressenyes, no patisques. Per cert, acabe de guanyar el premi Ciutat de València amb un llibre que es dirà Raspall, que va, en part, de pilota i sobre el País Valencià. Es publicarà l'any que ve. Ja et diré alguna cosa.
Una abraçada a tots dos: juli.

Puri ha dit...

Ostres, m'encanta el títol del teu llibre, és fantàstic, "Raspall"! Ja tinc ganes de llegir-lo! Enhorabona pel premi, m'alegre molt, de veritat. A més, li'l han donat a un llibre que parla en part de pilota, això ja és un gran pas.
I moltes gràcies per tenir-me en compte per a la revista, ja estem en contacte...
vaig a contestar-te el correu al hotmail, jeje.

Frederic ha dit...

Em dóna vergonya que m'atribuïu aquesta cita. Això ja ho va dir, millor que jo, als seus llibres Llorenç Millo als anys 70. Moltes gràcies