diumenge, 24 de febrer del 2008

"Ni PP ni PSOE: País Valencià"

Ahir vam anar a Gandia. A la Universitat Politècnica hi havia la presentació de la coalició Bloc Nacionalista Valencià - Inicitiva del Poble Valencià - Els Verds. Ferran i Miquel, de la Font, ens havien avisat de l'acte, i hi vam anar amb els xiquets.
No sóc militant de cap partit, i molt probablement no me'n faré mai, per raons que ara no vénen al cas. Però estic convençut que els partits polítics són necessaris. No en podem defugir perquè, fins ara, no s'ha inventat una manera millor d'administrar la res publica. (I que conste que respecte aquells qui pensen que la millor manera de protestar contra la perversió de la política és l'abstenció.) Per mi, però, encara hi ha esperança. Encara hi ha polítics honests i partits dignes de tot respecte. Els homes i les dones del Bloc Nacionalista Valencià fa anys que treballen perquè el País Valencià siga precisament això: més valencià i més país. Fa dècades que treballen pel país, ben sovint en minoria, fent de contrapunt en ajuntaments dominats pels partits hegemònics. De vegades, fins i tot dirigint algun ajuntament. Ara, han fet coalició amb Iniciativa del Poble Valencià i han presentat una llista encapçalada per la ja diputada en les Corts espanyoles, Isaura Navarro, que ha fet una tasca importantíssima en la passada legislatura en favor dels interessos dels valencians. No sóc militant del Bloc, però conec la gent que sí que n'és i que treballa diàriament per nosaltres, i em mereixen tots els respectes, tota la meua simpatia, i també el meu suport. Crec que aquesta coalició és l'única opció honesta i veritablement democràtica per al País Valencià. L'única que no depèn de Madrid, que és netament d'esquerres i que vetla per la conservació del nostre patrimoni mediambiental. El 9 de març els valencians hauríem de votar lliurement, conscientment. Deixar-se "enganyar" per la consigna perversa del "vot útil" que proclamen el PP-PSOE va en contra dels nostres interessos. Aquesta coalició Bloc-Iniciativa-Verds és, al meu parer, una bona opció, la més útil i honesta: l'única realment valenciana. Ho comentava ahir Isaura Navarro: "no es tracta que vinguen ací [referint-se als polítics de Madrid] sinó que ens miren amb respecte, que consideren el País Valencià alguna cosa més que una província". I Enric Morera va reblar el clau del míting d'una manera tan desvergonyida com diàfana: "Ni PP ni PSOE: País Valencià".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hom podrà parlar de "vot pragmàtic" (si ho vol presentar presentar de manera positiva) o "vot forçat" ( si ho fem posant de relleu el caire negatiu), però el que tothom hauria de tenir clar és que l'únic "vot util", és votar per allò vols i creus.
Per això, crec jo, el vot pràgmàtic o forçat, és en realitat no només iútil sinó contra tu. Ja que impideix que mai puga reeixir mínimament el que tu realment vols.
ânim, a votat i a seguir fent país.

Juli Capilla ha dit...

Exactament és això que dius, Carles. Hauríem, millor encara: hem de votar per allò que creiem que ens interessa, siga l'opció que siga, i no per por o en contra d'algú o contra una opció que pensem -o que ens fan creure pensar- que ens pot perjudicar si ix elegida.

Només els vots convençuts, els vots veritablement ideològics, ens fan lliures i aprofundeixen en el sentit democràtic.

Avant, doncs! Fem país!

Salutacions