divendres, 8 de febrer del 2008

El dia del premi


Estic d’enhorabona! I –si m’ho permeteu, i sense cap afany d’egolatria o petulància, o si més no amb els mínims possibles, o tolerables– m’agradaria compartir la meua alegria amb vosaltres! Dimecres passat vam anar Maite i jo a Castelló de la Plana a l’acte de lliurament del XIII Premi Tardor de Poesia de Castelló de la Plana. Sí! N’he estat el guanyador! El premi és substanciós (9.000 euros!!) i em garanteix també la publicació del llibre. Crec que em sobren motius per estar content. No es guanya un premi tots els dies, tu. En aquest cas en concret, segons em van informar el dia del lliurament, s’hi havien presentat 92 originals procedents de tot Espanya, i també de l’Amèrica llatina –perquè el premi és bilingüe: català / castellà. Estic molt content també perquè en el jurat hi havia Carme Riera! –que em va dir que em trucava “per donar-te una bona notícia”, ara fa una setmana, i que es va mostrar molt amable i generosa. També hi havia Clara Janés, entre altres integrants de les associacions que convoquen el premi: Amics de la Natura i la Fundació Dávalos-Fletcher. Una gent encantadora que vaig poder conèixer el dia del lliurament. Em van semblar que eren tots molts honestos i sincers. (No sabia qui hi havia en el jurat perquè a les bases del premi no ho indicava i, a més, obligaven a presentar-s'hi amb pseudònim: i això també m'alegra). El premi compta també amb el suport de l’Ajuntament i de la Diputació de Castelló (a la foto ja ho podeu comprovar).

Bo, no vull abusar més de la vostra confiança. Només vull agrair molt sincerament les felicitacions que he rebut aquests dies i dir-vos que el poemari eixirà aquesta primavera a l’editorial d’Alacant Aguaclara, amb el títol de: Aimia. Un poemari d'amor. Fins llavors!

16 comentaris:

Anònim ha dit...

FELICITATS!!

Compraré el teu poemari i, per descomptat, el llegiré, i espere que el gaudiré.

Quan ja siga a la venda fes-ho saber, jo pase pel teu blog de tant en tant.

Juli Capilla ha dit...

Hola, no sé qui eres. He entrat al teu blog i està molt bé! Ànim! Continua!
Gràcies pel comentari. Quan isca el llibre, ho faré saber públicament. Intentaré també fer-ne una presentació a València.

Una abraçada!

ginjol ha dit...

Juli, enhorabona! Pots estar ben content del premi, i tens tot el dret del món a cridar-ho al vent. No és que no es guanye un premi tots els dies, com tu dius, sinó que és realment difícil. I un de poesia, bilingüe i amb 9.000 euros de dotació... És l'hòstia!
No cal dir que quan n'anuncies al bloc la publicació el compraré. I el llegiré.

Juli Capilla ha dit...

Benvolgut amic,

Gràcies per les teues paraules de recolzament. I, és veritat, no es guanya un premi tots els dies, ni tots els anys. Més d'una vegada m'he presentat a algun premi i no he guanyat: no em fa vergonya confessar-ho.

A vore si faig una presentació del llibre a València i ens coneixem.

Salut!

Carles Mulet Grimalt ha dit...

Felicitats, Juli.
Acabe de descobrir el teu bloc i l'afegesc als meus recomanats.

Juli Capilla ha dit...

Carles, moltíssimes gràcies.

He entrat al teu blog: no hi havia entrat mai i no el coneixia. M'ha agradat.

T'afegisc jo també las meus favorits.

Salutacions i bona poesia!

Anònim ha dit...

enhorabona, Juli, és un premi merescut, amb la vocació que poses per difondre els poetes de la nostra llengua,

a la meua plana web podeu llegir un comentari personal i una mostra de versos del seu anterior "Llibre dels Exilis", així com d"El poema és sobrer",

esperarem l'edició d'aquest llibre d'amor, recordeu la frase del nostre Salvador Jàfer: "per una nova catalanitat, germans de la tribu, enamoreu-vos!",

salut i endavant,

Joan-Carles

Juli Capilla ha dit...

Joan-Carles,

Moltes gràcies!

Darrerament no puc ni deixar comentaris als blogs, perquè estic prou enfeinat.

A tu també t'hem d'agrair la difusió que fas de la poesia i de la filosofia.

Poques vegades he trobat un lector de poesia com tu, de veritat.

Abraçades!

Anònim ha dit...

Enhorabona, ja vaig gaudir de la teua poesia i espere seguir fent-ho. Espere que en una conversa personal quan ens veiem a la Font m'expliques i signes el poemari. Si vols presentra-lo ja saps Ramoneta està a la teua disposició

Anònim ha dit...

Enhorabona,la nissaga continua. Espere veure't per la Font i felicitar-te personalment.
Ah! si vols presentar el llibre Ramoneta és a la teva disposició.

Juli Capilla ha dit...

Moltíssimes gràcies, anònim conegut (no diré el nom, però). Precisament, havia pensat que quan isca el poemari, aquest mes de maig, m'agradaria presentar-lo al meu poble, la Font d'en Carròs. Així que et prenc la paraula: em farà molta il·lusió fer la presentació a la Font i que siga l'Associació Ramoneta de Vilaragut l'entitat que l'organitze. Estic a la vostra disposició, doncs.

Una abraçada

Carlos V ha dit...

Els Blogs de La Safor

Aquesta pàgina pretén (de forma modesta i totalment artesanal) ser el punt d'encontre del panorama blogger de la comarca de La Safor. Un punt on poder trobar d'una forma més fàcil aquestes pàgines tan interessants i que esperem que tots ens ajudeu amb el vostre granet de sorra a ferla més gran i activa.
L'idea va nàixer de una xarrada a càrrec d'Enric Morera i el nostre alcalde Orengo al Casal Jaume I sobre els blogs i la política. Això em va fer pensar que fea falta coordinar aquest nou món emergent i que tant de moda s'ha posat en els últims anys.
Esperem que no siga una moda que pasa pronte. Així mateixa, a l'hora d'elegir un link per aquest blog, no s'ha pogut utilitzar ni es mots de "gandia", "la safor" o "safor" a seques perque algú els va registrar ja fa anys (i abandonats est`n per desgràcia)
Així que bo, espere la vostra ajuda i colaboracions aportant nous links de gent saforenca, encara que aquestos estigen a altres parts del pís o fins i tot a l'estranger. Publique-los ja siga mitjançant comentaris o envieu un correu
charlifuster@hotmail.com

www.elsblogsdelasafor.blogspot.com

Rosa ha dit...

Enhorabona Juli.
Ara mateix em pilles llegint el teu llibre Llibre dels exilis i m'agrada moltíssim.
A vore si fas una presentació al Casal Jaume I d'Oliva, o si no informa'ns quan la faràs a La Font per anar-hi.
Ens veiem dissabte a La Font.

Juli Capilla ha dit...

Rosa, moltes gràcies. El Llibre dels exilis ja té un temps, però quan publique Aimia, aquesta primavera, pense parlar amb els del Casal Jaume I d'Oliva per a fer-ne una presentació.

Espere que et vaja molt bé en el teu periple de professora: estàs a Vinaròs, no?

Este dissabte ens veurem a Oliva, perquè el nostre frontó està en obres.

Fins llavors!

Lletra ha dit...

Enhorabona des del país de les paraules menudes i engolides com les boletes d'anís.

Anònim ha dit...

Juli, enhorabona! Me n'acabe d'assabentar, del premi que has guanyat. Pel que sé de tu, per tota la faena que aportes a la literatura del país, t'ho has ben merescut. Estic molt encuriosit i impacient per llegir-lo, Miraré de trobar el llibre a Barcelona. Gaudeix-ne.

Joan Martínez Terrones
Barcelona (abans, Burjassot)