dissabte, 22 de desembre del 2007

Per la llibertat d'expressió!


Avui hi ha dues concentracions, a Castelló de la Plana i a Gandia, de protesta contra el tancament dels repetidors de la Safor i de la Plana, els que ens han permés a molts valencians de vore TV3 durant anys. Ens hi juguem molt els valencians, en aquestes dues concentracions. No es tracta només de poder vore uns quants canals més. Ací es tracta de defensar la llibertat d'expressió i el dret que tenim els valencians de rebre informació contrastada i professional en la llengua pròpia. És això, en realitat, el que el Partit Popular vol impedir: la possibilitat que els valencians siguem un poble madur, la il·lusió de la normalització lingüística, l'aprofundiment en els drets humans fonamentals. TV3 representa -amb tots els ets i uts que vulgueu- un model de periodisme seriós, rigorós, formatiu, d'entreteniment també però sense caure en la vulgaritat, un model ampli de país, sense fronteres administratives fictícies i entrebancadores. I això és el que no li agrada, al govern de la Generalitat Valenciana. Ells volen ciutadans adotzenats, ensinistrats, callats, analfabets funcionals que es deixen arrossegar per la faràndula dels grans projectes faraònics. No volen ciutadans autònoms, cultes, lliures, demòcrates. Volen un succedani de democràcia, de grans masses manipulades; obediència cega i estultícia generalitzada. Per això van fer una llei de comunicació i van donar noves concessions televisives i de ràdio de manera descaradament parcial. I per això ara miren d'avortar un projecte netament professional i plural, com és el de TV3. Aquesta vesprada els valencians -tots els valencians, fins i tot els qui combreguen amb els postulats de la dreta- ens hi juguem molt: la llibertat d'expressió, els principis bàsics de la democràcia, una identitat ja de per si molt afeblida, un mínim de dignitat humana.

Concentracions: dissabte, 22 de desembre, a les set de la vesprada: al carrer Major de Castelló de la Plana, davant la Casa dels Caragols, i una altra a la plaça de l'Ajuntament de Gandia.

1 comentari:

Emili Morant ha dit...

A vore si tinc temps i puc fer quatre ratlles de la concentració de hui a Gandia (d'ací mitja hora). Això si no plou, que poc falta...